fbpx

Technische voorlichting 204 cementgebonden bedrijfsvloeren

Beoordeel dit item
(1 Stem)

In juni 1997 bracht het WTCB (wetenschappelijk en technisch centrum voor het bouwbedrijf) een technische voorlichting uit namelijk de TV 204. Deze publicatie gaat over de gepolijste betonvloeren en was een vervanging van de in 1978 gepubliceerdeTechnische voorlichting 122. In deze publicatie van het WTCB gaat het over cementgebonden bedrijfsvloeren. Deze vloeren hebben in de eerste plaats een functioneel karakter, terwijl hun uitzicht doorgaans op de tweede plaats komt.

Het beton waar in deze technische voorlichting over gesproken wordt is meestal gewapend beton, dit kan door vezels of door traditionele wapening zijn. In de technische voorlichting 204 wordt dieper ingegaan op de definities, het toepassingsgebied maar ook de prestratievoorschriften. Ook welke eisen er vooropgesteld worden en hoe aan deze eisen voldaan moeten worden vind u terug in de TV 204.

De keuze van een bedrijfsvloer wordt bepaald door zijn bestemming en de daaruit voortvloeiende prioriteiten. Dit moet vertaald worden in een eisenprogramma. Het is duidelijk dat de vloer van een verkoopsruimte of van een showroom aan andere eisen zal moeten voldoen dan de vloer van een magazijn voor stortgoederen of van een fabricagehal voor chemische producten

Kortom de TV 204 is een referentie document voor iedere betonpolierder. Indien u hier meer informatie over wenst te verkrijgen verwijzen wij u graag door naar de website van het WTCB

Echter de firma Glansbeton zit niet stil en samen met een heel team schrijven wij mee aan de herziening van de TV 204 over cementgebonden bedrijfsvloeren. De uitgave van deze vernieuwde normen zal waarschijnlijk pas in het jaar 2017 zijn, tot dan houden we ons qua normering aan de TV 204, echter als pioniers en grondleggers van het moderne woonbeton, zijn wij altijd een stapje voor op onze collega's. Wij werken vandaag al volgens de vernieuwde normering meer informatie hierover kun je terug vinden via het project Floorcrete op onze website woonbeton.be.

Lees 3408 keer Laatst aangepast op zondag, 06 november 2016 19:37